۱۸ مهر ۱۴۰۲، ۱۱:۰۲

به منظور ارتقای اخلاق در پژوهش؛

هم‌اندیشی نخبگان اخلاق در سلامت و مرجعیت علمی برگزار می‌شود

هم‌اندیشی نخبگان اخلاق در سلامت و مرجعیت علمی برگزار می‌شود

نشست هم اندیشی نخبگان اخلاق در سلامت و مرجعیت علمی در محورهای ارتقای اخلاق در پژوهش، درمان، آموزش، امور فرهنگی برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت بهداشت، دکتر یونس پناهی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اعلام این خبر اظهار داشت: با توجه به اهمیت رعایت اصول و موازین اخلاقی در حوزه سلامت و اهتمام ویژه وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور بر این موضوع نخبگان و فعالان عرصه اخلاق پزشکی در جنبه‌های مختلف نشستی به همت شورای عالی اخلاق وزارت بهداشت که در مجموعه معاونت تحقیقات فعال است برگزار خواهد شد.

پناهی با بیان اینکه این نشست در چهار محور اصلی در خصوص اخلاق سلامت و مرجعیت علمی تشکیل خواهدشد، تصریح کرد: اخلاق مساله ای است که در جنبه‌های مختلف قابل بررسی است که در جلسه سیاستگذاری این نشست چهار محور اصلی اخلاق در آموزش، اخلاق در درمان، اخلاق در پژوهش و اخلاق و امور فرهنگی در نظر گرفته شد که برای هر یک نیز یک کمیته تخصصی با حضور متخصصان، پیشکسوتان این عرصه تشکیل خواهد شد.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، رعایت و ارتقا اخلاق در کنار ارتقا سطح تولید و دانش و تجربه حایز اهمیت دانست و عنوان کرد: ضمن اینکه اخلاق در سلامت ریشه‌های عمیقی در موازین اسلامی هم دارد و جهان اسلام در شکوفایی حوزه سلامت تاثیر به سزایی داشته است.

وی با اشاره به هدف‌های اجرایی این نشست اعلام کرد: ارتقا سطح اخلاق در پژوهش، درمان، پژوهش و همینطور موارد بین رشته‌ای و استفاده از ظرفیت‌های موجود مهمترین اهداف از برگزاری این نشست به شمار می‌رود. اهمیت و ضرورت اخلاق سلامت از آنجاست تا زمینه های لازم قانونی، حاکمیتی و نظارتی لازم برای رعایت حداکثری استانداردهای اخلاقی در تمام جنبه های حوزه سلامت فراهم شود و با موارد انحراف از استانداردهای اخلاقی نیز برخوردهای لازم صورت پذیرد.

پناهی عنوان کرد: امروزه به‌کارگیری و بهره برداری از علوم و فناوری‌های نوین به عنوان یک ابزار تاثیرگذار شناخته می شود و باید از جنبه اخلاق سلامت هم به آن توجه شود.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به زوایای مختلف اخلاق سلامت یادآور شد: جمع‌آوری داده‌ها، مالکیت داده‌ها، کارآزمایی های بالینی، ارسال نمونه های بیولوژیک به خارج از کشور، سوگیری‌ها، رعایت حقوق بیمار، مداخلات نظام سلامت و بسیاری از موارد دیگر باید به صورت مداوم مورد بررسی و بازبینی قرار گیرد تا از بروز هر گونه تخلف سهوی و عمدی جلوگیری شود.

وی تاکید کرد: انتظار می‌رود، نخبگان و صاحبنظران این عرصه بنا به تجربیات و پژوهش هایی که دارند در این مسیر معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت را همراهی کنند.

کد خبر 5907627

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha